woensdag, februari 15, 2006

Kuching, ofwel ' Cat City'

Leuk om alle felicitaties te lezen voor de verjaardag van Wendy. Ja het was wel apart om je verjaardag hier te vieren, gelukkig zijn we inmiddels met een gezelschap van 5 mensen (1x Kiwi, 1x Engeland en 1x Schotland) dus we hebben er een lekker TsingTsao biertje op gedronken!

Alweer een paar dagen in Kuching en we hebben niet stilgezeten! Vanaf hier zijn we in Gurung National Park geweest waar we de Rafflesia hebben zien bloeien, de grootste bloem ter wereld. Daarna nog een flinke wandeling gemaakt. Craig, een van onze reisgenoten, houdt ook wel van een flink potje doorstappen dus dat was even lekker bikkelen. Mensen, wat is het hier enorm vochtig. Zeker in de jungle zweet je net zo hard al het vocht weer uit dat je opdrinkt.

Kuching is een leuk stadje, verder niet heel erg bijzonder. Wat wel bijzonder is, is de enorme vriendelijkheid en hartelijkheid van de mensen. Overal een glimlach en we worden overal welkom geheten.

Ook het hostel waar we zitten ( 5 euro p.p. per nacht) is erg gastvrij. De kamers zijn erg ' basic' maar in ruil daarvoor is er een grote ' woonkamer' waar alle gasten ' samenleven' met de familie die het hostel runt. Perfect! See this as your second home, werd ons gezegd toen we incheckten.