vrijdag, april 14, 2006

Ao Nang en Railay

Met het zand van Ko Lipe nog in ons haar gaan we met een boot-minibus ticket naar Krabi. Helaas blijkt de directe verbinding die met dit mini-busje wordt beloofd anders uit te pakken. Halverwege worden we in Trang op een ander busje gezet en worden we doodleuk naar het 'normale' busstation gebracht. Waarschijnlijk zijn we met twee man die naar Krabi willen niet interessant genoeg om te worden vervoerd. Een heftige discussie, gebel heen-en-weer zijn het gevolg. We willen ons geld terug omdat de 'normale' bus veel goedkoper is en minder snel. Uiteindelijk krijgen we iets terug en stappen we teleurgesteld in de bus. Vervolgens komen we 's avonds weer (te) laat aan om door te reizen en blijven we maar een paar dagen in Ao Nang.

Ao Nang is eigenlijk veel te toeristisch naar onze smaak, een soort Benidorm met een lelijke boulevard en een klein strand met veel roodverbrande Engelsen. We kunnen echter voor weinig geld een leuke bungalow krijgen. Echte Hollanders die we zijn laten we ons daardoor verleiden en gebruiken we Ao Nang als uitvalsbasis voor wat uitstapjes; met de brommer naar een National Park en een dagtrip naar 'James Bond Island'. Dit eiland heet zo omdat dit ooit in een James Bond is gebruikt, lang lang geleden (The man with the golden gun). Hordes toeristen zijn nog steeds het gevolg. Het nationale park/ eilandengroep waar dit ligt is erg mooi en de moeite waard.

We steken vanaf Ao Nang de baai over en gaan vervolgens naar Railay, een schiereiland met een aantal stranden. Deze zijn supermooi, witte stranden met gigantische rotspartijen en steile kliffen. Hier wordt veel geklommen (niet door ons), je kunt er echter ook prima niks doen (wel door ons).