maandag, april 24, 2006

Bangkok.....Songkran & Tiesto

Vanaf Chumpon nemen we de trein naar Bangkok. Na flink wat vertraging stappen we om 17:00 aan boord voor een 7 uur durende treinreis. Compleet met maaltijd aan boord en drankjes bonken we naar de Thaise hoofdstad toe. Even na middernacht komen we aan op het centrale station en na wat gezeur met diverse taxichauffeurs vinden we er een die z'n taximeter wil aanzetten en ons naar ons hotelletje wil brengen. Een mooie kamer met Airco, tv en lekker bed staat garant voor een eerste goede nachtrust!

Fris uitgeslapen verkennen we als echte toeristen de 'top-attracties': Het Grand Palace met prachtige tempels, een aantal andere tempels ('Wat' genaamd in het Thais), waaronder de 'Golden Moutain' met een mooi uitzicht over de stad. Verder wat rondgeslenterd in Banglampu, de wijk waarin we zitten. Met de boot gaan we naar MBK, een van de grootste shoppingmalls in Bangkok. T-shirts, electronica, mobiele telefoons, alles is hier in ruime mate en goedkoop aanwezig. We (Paul) weten ons in te houden en kopen alleen twee VIP kaartjes voor de film die avond (Inside Man met Denzel Washington, een aanrader).

VIP betekent grote luxe stoelen en bediening in de zaal. Voordat de film begint wordt het Thaise volkslied gedraait, met allerlei afbeeldingen van de Koning die voorbij komen. Erg apart, sowieso neemt het koningshuis een prominente rol in in de samenleving hier. Overal grote foto's en billboards op straat waarop hij erg geposeerd staat afgebeeld. We hebben een foto ontdekt die we meerdere plekken hebben gezien waarop het lijkt alsof hij een druppel aan z'n neus heeft hangen. We hebben het nog maar niet aan een Thai verteld :)

Verder nemen we actief mee aan het Songkran Festival, al dan niet ongewild. Drie dagen lang mag iedereen elkaar nat gooien of spuiten en een soort modder op je gezicht smeren onder het mom van 'Happy New Year' en veel gegiechel. Vooral op Khao San is het een gekkenhuis. Gewapend met een grote Supersoaker doen we mee en vermaken ons prima! Op een flyer lezen we dat onze eigen Tiesto zal draaien in een nachtclub! Natuurlijk moeten we (Paul :)) daar bij zijn. We bereiken de club tenauwernood droog (zie boven) en maken een gaaf optreden mee. Tijs staat op een meter afstand lekker aan de knopjes te draaien en de Thai gaan helemaal uit hun dak, perfect!

De derde dag Songkran begint ons een beetje tegen te staan en we slapen maar uit en verschuilen ons in een internetcafe om de hoek. De plannen om 's avonds wat te gaan eten in Chinatown worden verruild voor de Indier op de hoek!