vrijdag, april 14, 2006

Chumpon en Visa Run

Met pijn in ons hart verlaten we Ko Phagnan. Net op tijd halen we onze boot naar het vaste land, Chumpon onze nieuwe bestemming. Hier willen we een nacht blijven om een Visa Run te doen. Een wat? Inderdaad, een trip maken puur alleen om je visa te verlengen. Ons visa dat we kregen toen we Thailand binnen kwamen is maar geldig voor dertig dagen en dat is voor ons niet genoeg! Chumpon is de makkelijkste plek om dit te doen, vanwege de 'nabijheid' van de grens met Birma (Myanmar). Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt, lees en verbaas jezelf:

's Ochtends vertrekken we om 10:00 met een busje naar Ranong, twee uur rijden naar de grens. Vanaf daar nemen we een taxi naar het immigratie-kantoor. Stempeltje halen en we 'verlaten' Thailand. Vervolgens huren we een longtailboot en gaan we via het water naar een kantoortje op het water. Hier wordt gechecked dat we toch wel echt Thailand verlaten, weer een stempeltje. Tuf-tuf over het water naar de 'overkant' waar Birma ligt. Onderwijl gaan er continu bootjes op een neer met andere Visa-toeristen en heel veel Birmeese mensen. Aangekomen in Birma worden we weer naar een kantoortje gebracht waar we het land binnenkomen! Welkom in Birma, vijf dollar betalen voor een drie dagen visum en weer een stempeltje. Bootje in, stukje varen naar weer een kantoortje op palen op het water. Na ons bliksembezoek verlaten we Birma alweer en passeren hier dus weer de grens! Tuf-tuf, terug naar Thailand, langs een controlepost varen en het vaste land weer op. Lopen naar het immigratie-kantoor, formulier invullen en we komen officieel Thailand weer binnen met een nieuw stempeltje en visum voor dertig dagen! Taxi terug naar het busstation en weer twee uur onderweg naar Chumpon, waar we om 5 uur aankomen..........

In Chumpon hebben we overigens een leuk klein Guesthouse met maar vier kamers, Suda Guesthouse genaamd. Een aardige Thaise mevrouw (Suda) runt dit en kletst ons de oren van de kop als we een biertje met haar drinken. Ben je nog eens in Chumpon, is dit wel een aanrader :)

Vanuit Chumpon nemen we de trein naar Bangkok, geplande vertrektijd 12:43, werkelijke tijd 17:15.......we raken inmiddels gewend aan het wachten :). Zeven uur in de trein, compleet met 'vliegtuigmaaltijd' en een soort treinstewardozen, komen we uiteindelijk om 00:30 aan in Bangkok!

2 Comments:

At 14 april, 2006 13:05, Anonymous jackenpaula said...

Hi, leuk joh om te lezen wat jullie allemaal meemaken.Vooral dat in en uitchecken om maar weer een visum te krijgen. Die reis was ook een luxe geschiedenis, he?
Zo naar de rest van jullie as.verhalen. Groeten he!!!!

 
At 14 april, 2006 16:24, Anonymous Anoniem said...

Wateen gedoe zeg om een visum te verlengen moeten ze bij ons ook invoeren.Wel leuk om dat mee te maken zo.

 

Een reactie posten

<< Home