vrijdag, april 14, 2006

Ko Tarutao en Ko Lipe

Onze eerste stop in Thailand gaat via water naar Satun waar we door de immigratie gaan. Hier merken we dat de Thai iets meer gewend zijn aan toeristen en dus ook wat meer afzettrucs weten. Vooral de prijs van de Songthaw (gedeelde taxi in een pickuptruck) kan behoorlijk varieeren. Wanneer je rechtstreeks naar een plek wilt betaal je 600 Baht, ga je echter via een omweg cq het eerstvolgende dorp betaal je 50 Baht. Logisch, want dan wordt de txi met meer mensen gedeeld. De Thai geven je deze uitleg echter niet :)

Uiteindelijk belanden we op Ko (Thais voor 'eiland') Tarutao, volgens de Lonely Planet een eiland dat nog niet zo aangetast is door het toerisme. Hier kunnen we helaas maar een nachtje blijven, omdat we niet vantevoren hebben geboekt. Hierdoor zijn we 'vogelvrij' en wordt ons letterlijk verteld dat we niet belangrijk zijn omdat we niet via internet hebben geboekt en kunnen we vertrekken.

Het volgende eiland, Ko Lipe, bevalt ons zeer goed. Een simpele bungalow aan het strand en een leuk resort met aardige Thai bediening. Hier eten we lekker (en veel); vooral de kennismaking van Wendy met 'Tom Yam' een hete Thaise soep blijft haar nog lang bij! Na een andere gast te hebben 'uitgelachen' omdat hij met een rood en bezweet hoofd zijn soep naar binnen slurpt is het Wendy haar beurt. Ze krijgt het er nog warm van, de opmerking 'not to spicy' heeft har niet geholpen....

Het leuke van Ko Lipe is dat het nog niet heel erg 'ontwikkeld' is met grote resorts en buitenlandse bedrijven die er mega-complexen bouwen. Als we het eiland een keer van oost naar west 'oversteken' lopen we door een vissersdorpje heen waar iedereen wat rondhangt, slaapt, blikjes platslaat en andere nuttige dingen doet. Poepen doe je gewoon buiten voor je deur (klein meisje die terwijl ze dit doet breeduit naar ons lacht en zwaait) en afval steek je in de fik of leg je bij elkaar. Heb je een leuk idee om wat geld aan de toeristen te verdienen? Timmer een bordje op een boom met 'massage', 'book shop' of 'toerist information' (haha) en ga voor je voordeur zitten. Het heeft absoluut z'n eigen charme.

's Avonds spelen we strandvolleybal tegen de lokale bevolking, kleine Thai die toch wel heel hoog kunnen springen en hard kunnen slaan! De verjaardag van Paul wordt in stijl gevierd: met een kleine kater van de cocktails die we de avond ervoor hebben gedronken. Voor drie euro een 'Black Russian', 'Mojito' of 'Gin Tonic' zijn verleidelijke prijzen die erg dorstig maken! Vooral de lokatie van de bar 'Karma' was perfect: direct op het strand met loungemuziek, fakkels en kleden met kussens op het strand...mmmm
's Ochtends blijkt alleen dat de rum en vodka niet van hoge kwaliteit zijn, auw......Goed excuus voor gewoon teveel cocktailtjes :)

1 Comments:

At 14 april, 2006 09:15, Anonymous Karin & Marlous said...

Hmm, ik krijg heimwee als ik over die lekkere soep lees :)
Hebben jullie al een massage gehad?
groetjes!

 

Een reactie posten

<< Home