vrijdag, april 14, 2006

Langkawi Eiland.....Laatste stop Maleisie

Na de smaak goed te pakken te hebben op de Perhentian Islands besluiten we Maleisie af te sluiten op Langkawi, een redelijk groot eiland aan de westkust. De reis naar de westkust verloopt niet zonder problemen...... Onze bus vertrekt vanaf Kota Baru, waar we 's ochtends op tijd zijn. Zonder opgaaf van reden vertrekt deze echter 2,5 uur later! Ok, gelukkig hebben we de tijd, dus we slikken maar een keer. Onderweg stopt de bus ook continu (na een uur hebben de chauffeurs toch wel trek gekregen en besluiten ergens wat te gaan eten). Weer een uur verder staat er een 'collega-bus' met een platte band, kost weer een uur :( Uiteindelijk komen we 's avonds laat in Kuala Perlis aan waar we onze boot missen.

Een gedwongen overnachting in dit pitoresque (haha, niet) dorpje is het gevolg. Paul raakt hier nog aan de praat met een 'bussinesman' uit Kuala Lumpur en een lokale politie-agent. Onder het genot van een mierzoete thee wil deze politie-agent 'alles' weten over Nederland en of dit hetzelfde land is als Polen. (Holland op z'n engels klinkt ook wel als Poland).

Uiteindelijk komen we 's ochtends vroeg aan op Langkawi, waar we een leuke bungalow vinden bij het strand. Op dit eiland genieten we van de zon en de zee en huren we een dag een brommertje om het eiland te verkennen. Leuk om dan ergens langs de kant van de weg bij een simpel eettentje wat te eten. De locals waarderen dit wel en maken graag een praatje.

1 Comments:

At 24 april, 2006 08:12, Anonymous Gerard said...

Hallo Paul en Wendy,

Ik heb de indruk dat het een geslaagde reis is tot nu toe, leuk joh, ga zo lekker door. Prachtig mooie natuur in de grootste delen van jullie verblijf. Gaat het je al een beetje gewoon worden?
Ikzelf zit weer helemaal te dromen bij die foto's van jullie, ik heb het tot nu toe met een groepje vrienden jaarlijks een maand gedaan, het Azie bezoeken, heerlijk!
Heel veel vriendelijke en gastvrije mensen, jullie genieten er ook volop van lees ik wederom in je laatste verslag.
Gisteren bij Gaby geweest, ook zij werd enthousiast bij het zien van jullie foto's
Geniet er nog volop van! Met de groet van
Gerard (en uiteraard ook Gaby en Bert en Marijke)

 

Een reactie posten

<< Home