maandag, mei 15, 2006

Mae Hong Son

Na ons jungle-avontuur gaan we naar het laatste plaatsje uit de 'Mae' reeks: Mae Hong Son. De busreis er naar toe is al 'spannend' genoeg, zeker voor Wendy. Na ongeveer een uur rijden moet ze al vreselijk nodig plassen, maar de chauffeur wil of kan niet stoppen. Iedere keer roept hij dat we bijna bij een stop zijn waar een toilet is. Als het ook nog gaat hozen en het water aan alle kanten de bus binnenloopt heeft Wendy het echt zwaar......Gelukkig brengt de lunchstop verlossing en gaat ze van vreugde twee keer plassen.

We hebben onze zinnen gezet op een guesthouse bij het meer midden in het dorp. Dit meer blijkt echter een uit de kluiten gewassen vijver en het guesthouse slaan we maar over: twee matrasjes op de grond en een 'ladyboy' die Paul verleidelijk aan kijkt: nee dankje! Het valt niet mee wat te vinden, we worden ook wat kritischer nu we wat langer reizen. Uiteindelijk zien we een mooie plek iets uit de stad, een tuin met een paar bungalows. Het blijkt een echt Thais resort te zijn, ze spreken geen woord engels maar zijn wel supervriendelijk. Voor 400 Baht hebben we een grote bungalow met TV en grote badkamer en een 'balkonnetje' met kat.

In Mae Hong Son hebben we niet veel meer gedaan dan wat gegeten, rondgeslenterd en ....?? Als we rondlopen zien we een vliegtuig landen. Aha, denken wij als semi-backpackers, waarom 12 uur in de bus naar Chang Mai als het ook binnen 30 minuten kan! Nok Air kan ons brengen voor 800 Baht (16 euro) p.p. en dat kunnen we niet laten schieten. We gniffelen om de backpackers die zich naar het busstation slepen en laten ons aan het einde van de middag door het resort afzetten op het vliegveld. Ideaal!

1 Comments:

At 21 mei, 2006 19:36, Blogger jasper said...

Ha Paul en Wendy,

Met veel interesse, en soms verbazing lees ik het gemaakte reisverslag.
Moet bekennen wel jaloers te worden na het zien van alle prachtige dingen die jullie daar beleven.

Heel veel plezier, en geluk de resterende periode.

Jasper, Tamara, Jeremy en Fabian.

 

Een reactie posten

<< Home