zaterdag, mei 27, 2006

Met de slowwwwwboat naar Luang Prabang

Volgens de Lonely Planet kunnen we met een boot binnen twee dagen de Mekong afzakken naar Luang Prabang. Dat lijkt ons wel wat, een romantische riviercruise met een overnachting in Pakbeng. Weer is niets minder waar :) Onze kontjes worden twee dagen lang geteisterd door spartaans harde houten banken. Dag 1: 6 uur lang, Dag 2: 9 (!) uur lang. Als pakvee zitten we, met name de tweede dag, opgestapeld in een houten boot. Het uitzicht was erg mooi, het afzien was groot.... Gelukkig is er voldoende Lao Beer aan boord om de pijn te verzachten en na een paar uur lijkt het alsof we op een varende bar zitten.

In Pakbeng slapen we een nacht in een guesthouse waar de helft van het personeel stoned is, of in ieder geval erg vrolijk en relaxed. 'I want to pay 300 Baht, not 350 Baht for my room', vraag ik aan de jongen achter de receptie, 'Ok, no problem', lacht ie met glazige ogen. Later op de avond gaat onze TL in de kamer kapot. 'Just a minute' roept dezelfde jongen. We verwachten een nieuwe TL, maar hij komt breeduit lachend met twee kaarsjes terug. 'Goodnight!' :)

Na dag 2 met de slowboat komen we aan in Luang Prabang. Hier kan het vijfde guesthouse waar we binnen stappen ons pas bekoren en wassen we de vermoeidheid en stof van ons af. Hier gaan we ons wel vermaken zien we. Een leuk stadje met frans koloniale gebouwen, prima restaurantjes en palmbomen aan de Mekong. Het doet allemaal Zuideuropeaans/ mediteraans aan en dat bevalt ons wel!

4 Comments:

At 27 mei, 2006 17:30, Anonymous Karin&Marlous said...

Zo te lezen is het reizen soms best afzien! Wij zien niet af met reizen, maar wel met het weer... Stuur maar een beetje warmte hierheen.

 
At 27 mei, 2006 22:10, Anonymous Jack en paula said...

Je moet wel veel geduld hebben om daar te reizen zeg! Maar ik denk dat je dat vanzelf wel leert. Je moet wel. Hier is het weer nog steeds beroerd,maar we houden de moed er in.
Liefs,

 
At 28 mei, 2006 08:36, Anonymous Judith, Arno en Bram said...

Nu gaat het "echte" reizen beginnen?! ;) We vonden het wel eens tijd worden om hier een berichtje achter te laten. We houden trouw jullie blogspot bij en zijn elke keer weer nieuwsgierig of er weer een nieuw bericht is. Buiten alle regen en rommel in huis, gaat het super. Tot gauw.....

 
At 28 mei, 2006 13:55, Anonymous Bert en Marijke said...

Zo nu hebben jullie wel veel eelt op jullie achterste zeker.
Romanties toch met die kaarsen.
Hier is het weer nog steeds niets hoor.Nog een week en dan gaan wij naar het mooie weer toe.

 

Een reactie posten

<< Home