vrijdag, mei 05, 2006

Sangkhlaburi

Vanaf Kanchanaburi nemen we de bus richting de 'Three Pagodas Pass', een dorpje aan de grens met Burma. In de bus zien we een apart hokje waarin een monnik plaats neemt. Dit hebben we nog niet eerder gezien, als een soort minipaus reist deze monnik met ons mee.

Aan het einde van de rit verbazen we ons wat over de weg die de chauffeur rijdt. Het lijkt wel alsof hij Sangkhlaburi voorbij rijdt, zeggen we tegen elkaar. Inderdaad, als we op het eindpunt uitstappen blijkt dat we een busstop te ver zijn, tot grote hilariteit van de chauffeur, brommertaxi's en de rest van het dorp. Gelukkig kunnen we een half uurtje later met een andere bus 20 minuten terug, geen probleem dus. Tijdens dit half uurtje wachten loopt het halve dorp uit om naar die domme toeristen te kijken (stiekum gluren en veel gegiechel).

In Sangkhlaburi gaan we met twee brommertaxi's (rugzak tussen de benen van de chauffeur en hup, achterop de buddyseat) naar P Guesthouse. Hier nemen we een simpele bungalow met uitzicht op het bijgelegen meer. De twee dagen daar vullen we met 'Kolonisten van Rotterdam', biertje drinken in de zon en een bezoek aan een tegenovergelegen dorpje. Dit dorpje bereiken we door over de langste houten brug van Thailand te lopen.

Als we verder slenteren komen we in 'het arme' gedeelte waar de mensen echt simpel leven in houten huisjes. Werken op het land, rondhangen en slapen in je hangmat onder het huis lijken hier de belangrijkste bezigheden! De jeugd probeert in hun beste engels wat te roepen:'Hey You, what is your name?' Als je wat terugzegt weten ze het niet meer, maar dat doet er niet toe :).