zondag, mei 28, 2006

Vang Vieng.....Karstgebergte en Friends

Vang Vieng is een 'must do'op de backpackers route. Of je van noord naar zuid reist of v.v., je komt er eigenlijk ook altijd langs. Helaas heeft dit z'n impact gehad op dit dorpje. Ooit heeft een Lao ontdekt dat het leuk is om in je cafe oude afleveringen van Friends te herhalen. Nog leuker is het om een hoop kussens neer te leggen en het volume van de tv flink op te krikken. Nog nix mis mee, totdat alle andere cafes/ restaurants dit ook ontdekten en dit massaal door de backpackers werd omarmd. Dit betekent de halve dag Friends-gebler door de straten en backpackers met glazige ogen voor de tv. Je moet er maar van houden!

Gelukkig biedt de omgeving veel moois. Onderweg met de bus rijden we al door een prachtige omgeving van bergen en groene dalen. Ons Guesthouse kijkt uit op een mooi bergmassief en tevreden zitten we op ons balkonnetje. Onder ons stroomt de rivier door en komen de backpackers (die geen Friends zitten te kijken) voorbij 'tuben'. Tuben is jezelf laten droppen met een tractorband 3 km stroomopwaarts en je vervolgens stroomafwaarts laten drijven. Onderweg wordt je binnengehengeld door allerlei 'strandcafes' en kun je een biertje drinken of jezelf aan een touw de rivier in slingeren.

Wij kiezen voor de Kayak variant en gaan met een aantal lotgenoten op pad. 's Ochtends gaan we eerst op een rubberband een ondergrondse rivier op die door een grot loopt. Met een zaklamp op je kop (en een prikkende accu in je zij) is dat best spannend en leuk.

Daarna moeten we aan de slag met de peddels en is het de bedoeling dat je synchroon met je kayakpartner peddelt. Dikke pret dus, kayaken valt daarmee in de categorie 'samen behangen'.......
Later eten we gezellig met een zwitsers stel die bewondering uitspreekt voor hoe rustig en beheerst wij samen peddelden. Zij hadden immers steeds 'ruzie'. We barsten uit in lachen, omdat wij hetzelfde van hun dachten (en continu woorden hadden: 'Ja jij zou toch sturen of niet?!' etc.)

3 Comments:

At 28 mei, 2006 20:25, Anonymous Bert en Marijke said...

Jammer van zo'n dorpje maar de omgeving maakt alles weer goed toch.Paul heb jij nog voor Tarzan gespeelt.En kayaken kunnen jullie nu toch zeker als de beste.
Nog veel plezier.

 
At 29 mei, 2006 22:41, Anonymous Judith, Arno en Bram said...

We zien het al helemaal voor ons. Het is echt heel leuk om steeds nieuwe stukjes te zien. We kunnen niet wachten tot het volgende avontuur.....

 
At 30 mei, 2006 15:18, Anonymous Angie said...

Goed te lezen dat jullie het nog steeds super naar jullie zin hebben!
Geniet er nog maar van, want voor je het weet is het allemaal alleen nog maar een herinnering. Het gaat zo snel voorbij!

Groetjes!
Angie

 

Een reactie posten

<< Home