dinsdag, juni 20, 2006

Don Khon......Drijvende bungalow en dolfijnen

Na de tempels in Champasak gaan we naar de '4000 Islands' in het zuiden van Laos. Hier is de Mekong op z'n breedst en liggen er 1000-en eilandjes in de rivier, varierend van uit de kluiten gewassen graspollen tot bewoonde paradijsjes. Een van die laatste gaan we bezoeken, Don Khon die via een brug is verbonden met Don Det. Op Don Det is het wat drukker en bestaat de accomodatie vooral uit $ 1 bungalows, Don Khon spreekt ons meer aan. Hier is wat meer keus en spreekt de Lonely Planet van een echtere 'Lao Experience'.

Na met een bootje te zijn overgezet vanaf het vasteland hebben we al snel ons oog laten vallen op een paar drijvende bungalows. Deze zien er erg mooi uit, drijvend op de Mekong en met een klein balkonnetje/ terrasje direct aan het water. Ook van binnen is het de moeite waard en we gaan hier maar eens een paar dagen vertoeven!Een wandelingetje over het eiland levert mooie plaatjes op, met rijstvelden en buffels. De kinderen doen een spelletje wat verdacht veel op hink-stap-sprong lijkt (waarschijnlijk van een toerist geleerd). Verder bestaat onze dag uit lekker rondhangen, lezen op het balkonnetje en vooral ook nix doen. Het is wel weer erg warm, er is maar een paar uur electriciteit per dag dus vooral 's nachts is het flink zweten zonder ventilator. Toch knap hoe de mensen ook zonder prik uit het stopcontact heerlijke maaltijden weten te maken en koude biertjes hebben!

Als we op een dag allebei heel vroeg (6:00) klaar wakker zijn besluiten we op te staan en naar de zuidpunt van het eiland te lopen. Hier kun je 's ochtends vroeg de zeldzame Irrawady dolfijnen zien. We moeten eerst 5 kilometer via een oude spoorlijn lopen en komen dan bij een oud laad-en-los dok aan. Hier turen we over het water maar zien natuurlijk niets. Dan komt er een mannetje aangelopen die 'Dolphins, dolphins ?' roept en (toevallig) een vissersbootje heeft. Voor een paar dollar brengt hij ons naar een paar rotsen een kilometer verder in het water. Hier worden we gedropt en gaat het getuur verder. Als we bijna de moed opgeven wijst onze 'gids' in de verte en zien we inderdaad de ruggen en vinnen van een paar dolfijnen die uit het water komen. Helaas niet heel dichtbij, maar toch een apart gezicht in deze omgeving!

2 Comments:

At 20 juni, 2006 16:26, Anonymous Karin said...

Het ziet er inderdaad super uit zo'n bungalowtje aan het water. De vissen op foto nummer 1 zijn wat minder.

 
At 20 juni, 2006 21:11, Anonymous Jack en Mamma (Paula) said...

Wat zien die bungalowtjes op het water er leuk uit zeg.Jammer van die dolfijnen als je er 5 km voor moet lopen.

 

Een reactie posten

<< Home