woensdag, juni 21, 2006

Kampot....Bokor Hill en Krab eten in Kep!

Jan zwaait ons uit als we vertrekken naar Kampot. Vanaf hier willen we Bokor Hill station bezoeken en het badplaatsje Kep. We zullen Jan echter nog een keer zien: doordat Paul zijn rijbewijs bij hem in de kluis laat liggen, zijn we later 'gedwongen' terug te gaan en nog maar een dagje zwembad te doen. Dom, dom, dom (hihi).

Bokor Hill Station is een verlaten 'dorpje/ stadje' uit de Franse tijd. Het ligt op een heuvel met prachtig uitzicht over de zee en de omgeving. Vanwege strategische redenen en om er een luxe hotel/casino neer te zetten hebben de Fransen tijdens de koloniale tijd dit bergtopje bereikbaar gemaakt. Door de tijd heen is het verlaten geweest en weer herbouwd. De laatste keer is het tijdens het Pol Pot regime gebruikt als slagveld met de Vietnamezen. De restanten van met name het oude hotel doen spookachtig aan en trekken dagelijks een handjevol toeristen.

Wij wagen de tocht naar boven die behoorlijk afzien is. Hobbelend en schudden over een weg met gaten en kuilen achterin een pickup truck. En dat 2 uur lang! Gelukkig is het de moeite waard. Vooral de lunch in de ruineresten van het hotel is apart en erg lekker. Onze gids weet nog wat spookverhalen te vertellen; wij lachen erom maar hij gelooft er heilig in!

De afsluiting van de dag is een boottochtje terug naar Kampot. Als we bij de boot arriveren komt er net een slang de oever op geschoten, achter een kikker aan! Voor onze ogen weet de slang deze te pakken te krijgen en zien we hoe hij deze probeert op te eten. Wauw, net alsof we naar Discovery kijken.

De volgende dag huren we een brommertje en crossen we naar Kep. Dit was in de jaren 50/60 een mondaine badplaats met kolossale Franse villa's. Nu resten alleen de overblijfselen en zijn er plannen om het plaatsje weer nieuw leven in te blazen. Als we Kep binnenrijden blijkt weer dat het laagseizoen is. Van alle kanten worden we belaagd door mensen die willen dat we bij hun wat komen eten. We rijden nog maar een stukje verder en kiezen twee ligstoelen aan de boulevard.
Hier lezen we wat en kletsen met een Cambodjaanse familie die op krab en garnalen aan het knabbelen zijn. Dat willen wij ook wel! Met wat handgebaren maken we duidelijk wat we willen, dingen een paar dollar af en zitten even later heerlijk verse krab te eten en smullen van garnalen. We krijgen wat uitleg over hoe de krab met de hand te slachten en het vlees uit de schaal te peuteren. Heerlijk!

2 Comments:

At 21 juni, 2006 16:46, Anonymous Jack en paula said...

Jullie zitten er echt stralend bij in die stoelen.En jullie zijn nu zeker ook echte krabslachters denk ik zo.
Ziet er goed uit hoor allemaal.

 
At 21 juni, 2006 17:00, Anonymous Karin & Marlous said...

Leuk hoor al die verhalen weer met foto's. Jullie zien er beiden goed uit zeg! Houd dat even vast die 2 weken als jullie al terug zijn en wij nog op vakantie zou ik zeggen :)

 

Een reactie posten

<< Home