woensdag, juni 21, 2006

Sihanoukville.....Jan en Bamboo Island

We vinden het wel weer tijd voor zon, strand en relaxen. Dit kan in Sihanoukville, Cambodja's eigen 'Costa Brava'. Hier hebben we onze zinnen gezet op Orchidee Guesthouse, eigendom van een Nederlander. Dit zal (met onderbrekingen) een week lang onze thuisbasis zijn en Jan de eigenaar vindt dat wel grappig. Hij heeft een mooi Guesthouse met kamers die aan de eisen van ons westerlingen voldoen. Sinds kort heeft hij ook nog een zwembad aangelegd en dat slechts voor 10 dollar! We mogen Jan niet zo, maar voelen ons helemaal thuis.

Sihanoukville heeft verder niet zo heel veel te bieden. We maken een dagje een uitstap met een bootje naar Ream National Marine Park. Dit is eigenlijk een groot eilandengebied met mangrovebos ertussen. Hier zien we hele kolonies gigantische ooievaars rondstappen. Ook leggen we aan bij een eilandje waar een paar vissers de enige bewoners zijn. Hier lopen we naar de andere kant van het eiland en nemen een duik in de zee die voor ons gevoel wel 36 graden warm is!

Twee van onze reisgenoten van die dag hebben dezelfde plannen als wij hebben: een paar dagen naar Bamboo Island (officiele naam: Ko Russei), waar een militaire basis is gevestigd. Een bar in Sihanoukville heeft hier een stukje land/ strand gepacht en hier een paar bungalows (hutjes) neergezet. We gaan naar Bar Ru en spreken daar af dat we de volgende dag met de 'voorraadboot' mee kunnen naar het eiland. Ons tochtje daarheen wordt steeds ruwer en als we willen aanleggen breekt er een fikse storm los. De boot schudt heftig en we moeten tot aan onze schouders met de rugzak boven ons hoofd door de branding waden. Welkom op Bamboo Island!

Ons verblijf is erg relaxed en we vullen onze drie dagen met lezen, kletsen, volleyballen en lekker eten. De hutjes zijn erg basic, maar dat maakt niets uit. Paul doet een poging Angkor Wat als zandkasteel na te bouwen (haha) en Wendy heeft de zandkorrels liggen tellen. De boottocht terug is rustiger en we kloppen weer aan bij Jan!

2 Comments:

At 21 juni, 2006 16:40, Anonymous jackenpaula said...

Ik vind dat het je toch aardig gelukt is met dat zandkasteel hoor Paul.Alleen mis ik je emmer en schepje.
Wat zaten jullie daar mooi in die bungalow en bij dat zwembad zeg!

 
At 21 juni, 2006 16:56, Anonymous Karin & Marlous said...

Dat ziet er lekker relaxed uit!

 

Een reactie posten

<< Home