dinsdag, juli 04, 2006

Phnom Pehn...Bangkok.....Hanoi

Veranderlijk als we zijn hebben we besloten dat we toch nog ongeveer een week in Vietnam willen doorbrengen. Na een aantal opties te hebben afgewogen (over land naar Saigon, met de bus naar het noorden, met de trein enz.) kiezen we de 'makkelijkste': vliegen vanaf Phnom Pehn naar Bangkok en vanaf daar naar Hanoi. Met onze vrienden van Air Asia gaat dat redelijk goedkoop en makkelijk via internet.

We nemen maar op de koop toe dat we rond 10:00 in Bangkok landen en dat onze vlucht naar Hanoi pas om 19:00 gaat. Dat betekent de hele dag op het vliegveld rondhangen, veel koffie drinken en 'alle' Tax Free shops bezoeken. Als onze vlucht dan ook nog vertraging heeft en pas om 21:00 vertrekt zijn we behoorlijk gaar.

In Hanoi nemen we een taxi naar de stad. Onze chauffeur lijkt wel dronken of is stekeblind: hij rijdt over de snelweg continu met groot licht, zwiert om fietsers en brommers heen en trekt steeds hard op om daarna weer (zonder reden) stevig af te remmen. Als we Hanoi naderen en we de naam van ons hotel noemen waar we heen willen doet hij net alsof hij het niet begrijpt en de straat niet kan vinden. Erg vreemd, deze straat ligt in het centrum en is erg bekend met hotels en restaurantjes. We voelen al wat hij van plan is en ja hoor, we stoppen bij een ander hotel waar hij ons wil afzetten (en veel commissie voor krijgt). Daar trappen we niet in, we blijven zitten en zeggen dat hij geen cent krijgt als hij ons niet naar ons 'eigen' hotel brengt. Dat laatste helpt, opeens komt zijn topografische kennis weer bovendrijven en arriveren we moe in ons gekozen hotel!

3 Comments:

At 04 juli, 2006 14:47, Anonymous Karin en Marlous said...

Taxichauffeurs zijn ook overal hetzelfde lijkt het wel! Goed dat jullie voet bij stuk hielden.
Veel plezier nog in China, wij vertrekken zo naar de USA.
Groetjes!

 
At 04 juli, 2006 17:20, Anonymous jackenpaula said...

Net jullie een mail verstuurd.Leuk verhaal over die taxichauffeur die z'n zakken wilde vullen.Mooi niet gelukt.
We zien uit naar jullie thuiskomst.
Veel liefs,

 
At 05 juli, 2006 19:02, Anonymous bert en marijkeiq said...

jullie doen veel kennis op met taxichauffeurs. Die moeten jullie hier ook maar uitproberen kijken of dat lukt.Net een mail verstuurt naar jullie. Nog veel plezier in China en tot 21 juli
Groetjes

 

Een reactie posten

<< Home